Viltgryta med betor
Facebook Twitter

Viltkött, Gryta

Viltgryta med betor

I receptet för Viltgryta med betor rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Kantarellfond och brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.36
    11 röster
    1 tim 50 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 2 msk rapsolja, kallpressad
    • 600 g rådjur eller hjort i grytbitar
    • 10 st champinjoner, färska i klyftor
    • 3 st timjan, färska kvistar
    • 2 st rosmarin, färska kvistar
    • 2 st morötter, grova slantar
    • 1 st lök, gul i klyftor
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 flaska rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 8 st rödbetor, färska små skalade i klyftor
    • 15 st syltlökar
    • smaka med salt, peppar och ev mer fond

    Gör så här

    1. Hetta upp en tjockbottnad gryta. Häll i rapsoljan och låt denna bli het.
    2. Lägg i kött, timjan, rosmarin, svamp, lök och morötter, bryn ca 5 min till det fått fin färg. Häll i tomatpuré och låt bryna någon minut till under omrörning.
    3. Tillsätt sedan vin, fonderna och eventuellt lite vatten så att det precis täcker kött ocgh grönsaker. Låt sjuda i 45 minuter.
    4. Bryn betor och syltlök i ett stekjärn och lägg detta i grytan. Låt allt sjuda ytterligare 20-30 minuter tills köttet är mört och betorna är färdigkokta.
    5. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
    6. Servera grytan rykande het.

    Ingående produkter

    Kantarellfond Brynt Schalottenlökfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Viltburgare

    Recept

    Kryddstekt rådjursfilé med enbärsgräddsås och äppelchutney

    Recept

    Helstekt vildsvinsrygg

    Recept

    Viltburgare

    Recept

    Hjortrygg med sky och svamp

    Recept

    Renkalvfilé med svartvinbärsås och jordärtskocksstomp

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera