Saffran & fänkålssås
Facebook Twitter

Sås

Saffran & fänkålssås

I receptet för Saffran och fänkålssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 2.00
    2 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 krm peppar
    • 2 st tomater
    • 0.5 st fänkål
    • 500 mg saffran
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 1 st apelsin
    • 2 msk tomatpuré
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl vispgrädde
    • salt

    Gör så här

    1. Skiva och fräs grönsakerna till såsen tillsammans med saffran, finskivad vitlök och apelsinskal i smör.
    2. Klicka ner tomatpuré, tillsätt skaldjursfond och det vita vinet.
    3. Häll på grädden och låt grönsakerna koka mjuka. Mixa slätt.
    4. Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar.

    Ingående produkter

    Skaldjursfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Tomat- och Chilisås

    Recept

    Päron och fänkålssallad

    Recept

    Löksås

    Recept

    Hummersås

    Recept

    Awasizu dressing

    Recept

    Örtolja

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera