Rödvinssås med paprika
Facebook Twitter

Sås

Rödvinssås med paprika

I receptet för Rödvinssås med paprika rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 2.00
    2 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1.5 tsk strösocker
    • 1 msk sherryvinäger
    • 3 dl rött vin
    • 1 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 0.5 st bananschalottenlök (stor schalottenlök) finhackad
    • 0.5 st paprika, röd i fina tärningar
    • 0.5 st paprika, gul finhackad
    • 1.5 tsk majsstärkelse utrört i vin
    • timjan, färsk finhackad
    • 2 msk smör

    Gör så här

    1. Karamelisera sockret i en kastrull till en vacker gyllenbrun färg.
    2. Slå på vinäger, vin, vatten och fond.
    3. Koka ihop till en reduktion tills ¾ återstår.
    4. Tillsätt majsstärkelse utrörd i lite av vinet och ge detta ett uppkok. Lyft åt sidan.
    5. Fräs lök och paprika mjukt utan att det tar färg i halva mängden smör.
    6. Slå såsen över fräset.
    7. Tillsätt hackad timjan och smaka av med salt och peppar
    8. Vispa i en msk smör för smaken och glansen.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin

    1 / 6

    Karamelisera sockret i en kastrull till en vacker gyllenbrun färg

    2 / 6

    Slå på vinäger, vin, vatten och fond. Koka ihop till en reduktion tills ¾ återstår.

    3 / 6

    Hacka paprika och schalottenlök i fina tärningar.

    4 / 6

    Tillsätt majsstärkelse utrörd i lite av vinet och ge detta ett uppkok. Lyft åt sidan.

    5 / 6

    Fräs lök och paprika mjukt utan att det tar färg i halva mängden smör.

    6 / 6

    Slå såsen över fräset. Tillsätt hackad timjan och smaka av med salt och peppar. Vispa i en msk smör för smaken och glansen.

    comments powered by Disqus

    Recept

    Karl-Johansvampsås med vitt portvin

    Recept

    Löksås

    Recept

    Rödvinssås

    Recept

    Kryddsmör, Sardellsmör

    Recept

    Remoulad

    Recept

    Plommonchutney

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera