Pepparsås
Facebook Twitter

Sås, Tillbehör

Pepparsås

I receptet för Pepparsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.29
    21 röster
    20 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 tsk svartpepparkorn, hela
    • 1 msk rosépepparkorn, hela
    • 1 tsk grönpepparkorn, hela (torkade, inte i lag)
    • 0,5 dl lök, finhackad
    • 1 msk smör
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl mjölk, 3%
    • 1 msk Mrs Cheng´s Japanese Soya
    • salt

    Gör så här

    1. Lägg pepparkornen i mortel och stöt dem tills de blivit fint krossade.
    2. Hetta upp en kastrull med smöret och fräs lök och pepparkorn ca 5 minuter på låg värme.
    3. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter.
    4. Häll i fond, soja, grädde och mjölk under omrörning och låt såsen koka sakta 5 minuter.
    5. Smaka av såsen med salt.

    Om såsen är för söt så droppa i lite balsamicovinäger.

    Önskas tjockare sås så rör i 1 tsk Maizenamjöl utrört i 2 msk vatten, låt det koka upp och tjockna.       

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Köttfärssås, vardag - Bolognese

    Recept

    Rostad paprikadressing

    Recept

    Löksås

    Recept

    Kryddsmör, Chili-kycklingsmör

    Recept

    Päron och fänkålssallad

    Recept

    Bouillabaissesås

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera