Köttfärssås med grädde
Facebook Twitter

Sås, Nötkött, Pastarätter, Gryta

Köttfärssås med grädde

I receptet för Köttfärssås med grädde rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.67
    213 röster
    45 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 400 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk smör
    • 1 st lök, gul, finhackad
    • 1 st morot, tunna slantar
    • 2 st vitlöksklyftor, rivna
    • 10 st champinjoner, skivade
    • 140 g bacon, tärnat
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 dl tomater, passerade
    • 2 dl grädde
    • 2 tsk timjan, färsk finhackad
    • 2 tsk oregano, färsk finhackad

    Gör så här

    1. Bryn färsen i olivolja och smör.
    2. Tillsätt grönsakerna och tärnat bacon. Låt fräsa någon minut.
    3. Häll i vatten, fond, vin och passerade tomater, rör om och sjud under lock i 15 min.
    4. Tillsätt grädde och de finhackade örterna. Koka ihop till en simmig sås, ca 5-10 min.
    5. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Bouillabaissesås

    Recept

    Pepparsås

    Recept

    Kall sås: Green and Fresh

    Recept

    Viltgräddsås

    Recept

    Feta- och jordgubbssallad

    Recept

    Pepparsås, stark

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera