Köttfärssås, långkok - Bolognese
Facebook Twitter

Sås, Nötkött, Pastarätter, Gryta

Köttfärssås, långkok - Bolognese

I receptet för en riktigt långkokt Bolognese rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.88
    73 röster
    3 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 400 g högrev
    • 1 msk olivolja
    • 100 g sidfläsk, varmrökt
    • 1 msk smör
    • 1 bit rotselleri
    • 1 st morot
    • 1 st lök, gul
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 tsk vetemjöl
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 msk balsamicovinäger
    • 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 5 dl vatten
    • 400 g tomater, krossade på burk
    • 2 dl rött vin
    • 1 st lagerblad
    • 10 kvistar timjan, färsk
    • 1 kruka basilika, färsk

    Gör så här

    1. Putsa högreven från senor och skär köttet i 1x1 cm små tärningar. Fintärna även det varmrökta sidfläsket.
    2. Skala och finhacka rotselleri, morötter och lök. Finriv vitlöken.
    3. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet inkl sidfläsket på hög värme i lite smör och olja. Pudra över vetemjöl och rör om. Lägg sedan köttet åt sidan i en stor gryta.
    4. Fräs grönsakerna i smör och olja i några minuter tills de mjuknat.
    5. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare en minut. Häll grönsakerna med tomatpurén i grytan med kött.
    6. Häll i krossade tomater, oxfond, vatten, vinäger, vin och kryddor (ej basilikan). Låt puttra i drygt tre timmar. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer vatten.
    7. När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop och blivit såsig är den klar.
    8. Smaka av med salt och svartpeppar. Finstrimla basilika och vänd ner innan servering.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin
    comments powered by Disqus

    Recept

    Madeirasås med lök och champinjoner

    Recept

    Dijonnaise

    Recept

    Hummer & stenbitsromsås

    Recept

    Bearnaisesås

    Recept

    Vitvinsås med timjan

    Recept

    Rostad paprikadressing

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera