Klassisk smörsås
Facebook Twitter

Sås

Klassisk smörsås

I receptet för Klassisk smörsås med vitt portvin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.50
    4 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 krm vitpeppar, mald
    • 2 st schalottenlök
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 dl vitt vin
    • 0 dl vispgrädde
    • 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 200 g smör
    • 1 krm salt
    • citron efter smak

    Gör så här

    1. Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek lätt utan att den tar färg.
    2. Blanda lök med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften.
    3. Tillsätt grädden och fiskfonden, koka på medelvärme tills det har kokat ihop.
    4. Skär smöret i tärningar. Vispa i smörtärningarna, lite åt gången, under kraftig vispning. Smöret reder till en fin slät smörsås. Sila.
    5. Ta av från värmen och smaka av med något kryddmått salt och vitpeppar samt lite citronsaft.
    6. Smörsåsen är klar att servera!

    Ingående produkter

    Fiskfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kall sås: Red and Hot

    Recept

    Bolognese, vegetarisk

    Recept

    Klassisk rödvinssås

    Recept

    Rabarbervinägrette

    Recept

    Kantarellsås med enbär

    Recept

    Kryddsmör, Vitlöksmör

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera