Klassisk rödvinssås
Facebook Twitter

Sås

Klassisk rödvinssås

I receptet för Rödvinssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.50
    48 röster
    20 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 2 st schalottenlökar, skivade
    • 50 g sidfläsk, varmrökt tärnat
    • 2 kvistar timjan, färsk
    • 5 dl rött vin
    • 0.5 lagerblad
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 5 dl vatten
    • 1 tsk sherryvinäger alt. rödvinsvinäger
    • 2 msk smör
    • maizena till redning

    Gör så här

    1. Bryn löken i 1 msk smör på medelstark värme.
    2. Tillsätt sidfläsket och färsk timjan. Fortsätt fräsa i ett par minuter.
    3. Häll i vinet och koka ner till ca 2 dl återstår.
    4. Häll i fond, vatten och vinäger. Låt koka ytterligare till ca 4 dl återstår.
    5. Sila av och red till önskad konsistens med lite majsstärkelse utrört i vatten.
    6. Vispa ner 1 msk smör i såsen innan servering.
    7. Smaksätt med salt & nymald svartpeppar.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin
    comments powered by Disqus

    Recept

    Grov senapssås med pepparrot

    Recept

    Kronärtskockscréme med citron och vitlök

    Recept

    Hollandaisesås med smak av dill

    Recept

    Grön salsa

    Recept

    Kryddsmör, Grön chilismör

    Recept

    Päron och fänkålssallad

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera