Gräddsås
Facebook Twitter

Sås

Gräddsås

I receptet för Gräddsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.59
    51 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 0.5 dl smör
    • 0.5 dl vetemjöl
    • 6 dl mjölk, 3%
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 2 msk ädelost
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 2 msk soja, japansk
    • salt och nymald vitpeppar
    • ev. vit vinäger

    Gör så här

    1. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt mjölk, fond och grädde.
    2. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter.
    3. Tillsätt ädelost, gelé och soja, låt såsen sjuda ytterligare några minuter.
    4. Smaka av med gelé, salt, vitpeppar och ev mer fond. Tillsätt lite vit vinäger om såsen känns för söt.
    5. Sila och mixa såsen innan servering.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Avokadodressing

    Recept

    Hummer & stenbitsromsås

    Recept

    Gnocchi med gorgonzola

    Recept

    Het dipsås med chili och ingefära

    Recept

    Apelsinsås

    Recept

    Bouillabaissesås

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera