Gräddsås
Facebook Twitter

Sås, Tillbehör

Gräddsås

I receptet för Gräddsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.40
    10 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 2 msk smör
    • 2 msk vetemjöl
    • 3 dl mjölk, 3%
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 1 msk Mrs Cheng´s Japanese Soya
    • salt och vitpeppar
    • ev. mild vinäger

    Gör så här

    1. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt mjölk, fond och grädde.
    2. Låt såsen sjuda i ca 20 minuter.
    3. Tillsätt ädelost, gelé och soja, låt såsen sjuda ytterligare några minuter.
    4. Smaka av med fond, salt och vitpeppar, gelé och om såsen känns för söt så tillsätt lite vinäger.
    5. Sila och mixa såsen innan servering.

     

    Om Du vill göra såsen glutenfri så byt ut smör och vetemjöl mot maizenaredning.

    Variera gärna smaken på gelén efter säsong. Rönnbär på hösten till viltkött, mint till lamm, röda vinbär till kyckling och kalkon.

    Smaksätt gärna såsen med 1 msk ädelost.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Fruktig skinksås

    Recept

    Madeirasås

    Recept

    Bearnaisesås

    Recept

    Balsamicoreduktion

    Recept

    Beurre blanc

    Recept

    Rödvinssås

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera