Bourguignonsås
Facebook Twitter

Sås

Bourguignonsås

I receptet för Bourguignonsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.50
    2 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 8 st skogschampinjoner, kvartade
    • 10 st steklökar
    • 100 g sidfläsk, varmrökt grovstrimlat
    • 2 dl rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 4 dl vatten
    • 5 kvistar timjan, färsk
    • 1 kvist rosmarin, färsk
    • 0.5 st vitlöksklyfta i skivor
    • salt och grovmald svartpeppar

    Gör så här

    Stek champinjoner, lök, fläsk, timjan och vitlök i en sauteuse (såskastrull) på medelstark värme i lite smör tills allt fått fin färg.

    Häll på vin, vatten och koncentrerad fond.

    Låt koka ihop tills ca 3 dl vätska återstår och red av med lite majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.

    Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Pepparsås

    Recept

    Löksås med timjan

    Recept

    Chili-Limesås

    Recept

    Bolognese, vegetarisk

    Recept

    Gräddsås

    Recept

    Skaldjurssås med cognac

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera