Äppelmos med pepparrot
Facebook Twitter

Sås, Tillbehör

Äppelmos med pepparrot

I receptet för Äppelmos med pepparrot behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 4.50
    2 röster
    30 min
    Antal portioner: 10

    Ingredienser

    • 1 kg äpplen (skalade, urkärnade och klyftade)
    • 3 dl strösocker
    • 2 msk citron, saften av
    • 1 tsk citronsyra
    • 1 bit pepparrot, färsk

    Gör så här

    1. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över 1 dl vatten samt citronsaft.
    2. Koka upp på svag värme, skumma av och låt äpplena sjuda i 15 minuter. Rör om ett par gånger.
    3. När äpplena är mosiga, strö över citronsyran och vispa kraftigt. Slå upp i rena burkar och förvara i kylen.

    Tips – Om moset skall serveras till fläsk så passar lite nyriven pepparrot perfekt till dessa rätter.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Kryddsmör, Hummersmör

    Recept

    Hoisindressing

    Recept

    Kryddiga köttbullar i tomatsås

    Recept

    Het hummermajonnäs

    Recept

    Sötsur chilisås

    Recept

    Kryddsmör, Chimichurrismör

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera