Oxgryta med Chorizokorv
Facebook Twitter

Nötkött, Gryta

Oxgryta med Chorizokorv

I receptet för Oxgryta med Chorizokorv rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.53
    64 röster
    2 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g högrev
    • 2 st chorizokorvar (starka)
    • 1 st lök, röd
    • 400 g tomater, krossade på burk
    • 2.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond
    • 2 st paprika, röd
    • 2 st lagerblad
    • 0.5 tsk chili, röd finhackad (smaka på pepparn för att avgöra om du vill ha mer eller mindre mängd i grytan)
    • 0.5 dl oliver, gröna med pimento
    • 0.5 dl bladpersilja, färsk hackad

    Gör så här

    1. Skär högreven i 3x3cm bitar. Bryn dem i en gryta med lite olja och smör. Krydda med svartpeppar. Stek tills det får fin färg.
    2. Skär korven i skivor.
    3. Skala och klyfta rödlöken samt skär paprikan grovt.
    4. Lägg i korven, löken och paprikan i köttet och låt allt steka ytterligare ett par minuter.
    5. Häll över krossad tomat och kalvfond samt lagerblad.
    6. Fyll på med vatten så att det täcker köttet.
    7. Koka upp och ta bort skummet.
    8. Koka på svag värme i ca 1.5 timme eller till köttet är mjukt.
    9. Dela och kärna ur den spanska pepparn och hacka den fint.
    10. Grovhacka oliverna och rör ned dem tillsammans med chilin och persiljan.
    11. Låt grytan koka ett par minuter och servera.

    Tips

    Prova att tillsätta 1dl crème fraiche mot slutet av tillagningen och servera grytan med pasta.

    Ingående produkter

    Kalvfond Ekologisk Köttfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kryddiga köttbullar i tomatsås

    Recept

    Oxfilé tournedos med potatiskaka och rödvinssås

    Recept

    Hackebiff med löksky

    Recept

    Mustig köttgryta med rotfrukter

    Recept

    Juliga köttbullar

    Recept

    Baconstekt oxfilé med äppelmustsås, rostad rotselleri och ...

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera