Oxgryta med choklad
Facebook Twitter

Nötkött, Gryta

Oxgryta med choklad

I receptet för Oxgryta med choklad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.32
    31 röster
    2 tim 10 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 700 g grytbitar av nöt
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 msk rapsolja, kallpressad
    • 100 g pancetta
    • 2 msk vetemjöl
    • 2 tsk paprikapulver, rökt
    • 2 tsk cayennepeppar
    • 2 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
    • 2 dl sherry, halvtorr
    • 7 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 msk balsamicovinäger
    • 40 g choklad, mörk 70-85%
    • 1 nypa salviablad, färska
    • 4 kvistar timjan, färsk
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Skär grytbitarna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter.
    3. Pudra över mjöl, cayennepeppar och paprikapulver och låt allt bryna ytterligare några minuter.
    4. Tillsätt sherry och sambal oelek, låt det koka ihop något.
    5. Hacka och tillsätt chokladen, lite i taget, under omrörning.
    6. Häll i fonden och späd med vatten tills det täcker ytan. Låt grytan koka på försiktig värme i ca 1.5 timme.
    7. Smaka av med salt, peppar, vinäger och ev. mer fond.
    8. Ta ur örterna och servera.

      Tips! Servera gärna tillsammans med bröd och ris.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Oxgryta med Chorizokorv

    Recept

    Hackebiff med löksky

    Recept

    Entrecôte på spett med chiliteriyaki

    Recept

    Grillad flankstek

    Recept

    Helstekt kängurufilé med stomp

    Recept

    Biff med grön curry och koriander

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera