Juliga köttbullar
Facebook Twitter

Nötkött

Juliga köttbullar

I receptet för Juliga köttbullar med russin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.50
    26 röster
    50 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 st lök, gul
    • 2 msk smör
    • 1 dl mjölk
    • 0.5 dl havregryn
    • 500 g blandfärs
    • 1 dl russin
    • 2 krm svartpeppar, nymald
    • 1 tsk salt
    • 1 st ägg
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond
    • 2 msk olja till stekning

    Gör så här

    1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör och ställ åt sidan för att kallna.
    2. Blanda mjölk och havregryn i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
    3. Blanda färsen med ägg och krydda med salt och peppar.
    4. Blanda den avsvalnade löken med hackade russin och havregrynsblandningen. Rör sedan ner i färsen.
    5. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
    6. Stek köttbullarna i omgångar i olja i en stekpanna ca 5-7 minuter eller tills de är genomstekta.

    Ingående produkter

    Kalvfond Ekologisk Köttfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kalops med rödbetor

    Recept

    Touch of Bibimbap

    Recept

    Köttfärsgryta

    Recept

    Biffgryta Dijon

    Recept

    Hackebiff med löksky

    Recept

    Oxgryta med chili och kanel

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera