Hackebiff med löksky
Facebook Twitter

Nötkött

Hackebiff med löksky

I receptet för Hackebiff med löksky rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.18
    17 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g köttfärs, gärna nötfärs
    • 1 knippe dragon, färsk hackad
    • 1 msk dijonsenap
    • flingsalt och svartpeppar
    • smör att steka i
    • Löksky
    • 2 st silverlökar, stora
    • 2 dl vatten
    • 1 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • timjan, färsk hackad (efter smak)
    • 4 st ägg, gärna ekologiska
    • potatis, pressad till servering

    Gör så här

    1. Blanda köttfärs med grovhackade dragonblad och spenat.
    2. Smaka av med salt och peppar.
    3. Forma 4 fina biffar, tryck till ordentligt så att all luft försvinner ut färsen.
    4. Skala och skiva löken tunt och fräs den långsamt tillsammans med lite timjan i smör i en kastrull.
    5. Tillsätt vatten och fond när löken är mjuk, det tar ca 5 minuter. Tillsätt mer fond, lite i taget, om du vill ha en mustigare sky.
    6. Låt skyn koka sakta några minuter.
    7. Stek äggen efter smak.
    8. Stek biffarna några minuter på varje sida i smör.
    9. Servera biffarna med löksky, ägg och pressad potatis.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin
    comments powered by Disqus

    Recept

    Salamitoast med betor

    Recept

    Köttfärsgryta

    Recept

    Chiligryta

    Recept

    Pepparstekt oxfilé med schalottenlöksabayonne och syltade ...

    Recept

    Köttfärssås, långkok - Bolognese

    Recept

    Pulled beef burger

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera