Grillad högrev
Facebook Twitter

Nötkött

Grillad högrev

I receptet för Grillad högrev rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 2.92
    12 röster
    5 tim 10 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 700 g högrev
    • 2 dl rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 msk rapsolja
    • 1 st vitlöksklyfta, riven
    • 2 msk timjan, färsk grovhackad
    • 1 st lagerblad
    • svartpeppar, grovmald

    Gör så här

    1. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden. Spara ev ett par matskedar till pensling vid grillen.
    2. Lägg köttet i marinaden och låt det marinera i minst 4 timmar.
    3. Ta fram köttet i rumstemperatur i god tid och värm under tiden ugnen till 120 grader.
    4. Sätt en termometer i tjockaste delen på köttet och ställ in köttet i ugnen.
    5. Starta grillen.
    6. Ta ut köttet när termometern visar 55 grader (det tar ca 45 min). Låt det vila UTAN folie ca 10 minuter.
    7. Grilla köttet över glöden så att det får en fin grillyta, pensla gärna med marinad.
    8. Salta och peppra
    9. Skär köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin
    comments powered by Disqus

    Recept

    Köttfärslimpa

    Recept

    Biffgryta Dijon

    Recept

    Grillspett

    Recept

    Köttfärsgryta

    Recept

    Pulled beef burger

    Recept

    Nyårsfilé med rotsakskaka och rödvinssås

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera