Sesam- och teriyakikyckling
Facebook Twitter

Marinad, glaze & olja, Kyckling

Sesam- och teriyakikyckling

I receptet för Sesam- och teriyakikyckling rekommenderar vi Bong Touch of Taste Asian Fond Green and Fresh för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.75
    16 röster
    80 min (20 min tillagning + marinering)
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g kycklingbröst, strimlat
    • grillspett
    • Marinad
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl teriyakimarinad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Asian Fond Green and Fresh
    • 2 tsk citron, pressad
    • Till servering
    • Inlagd ingefära "gari"
    • nykokt sushiris med tärnade grönsaker

    Gör så här

    1. Rör samman sesamolja, sesamfrön, teriyakimarinad, fond och citron till en smakrik marinad.
    2. Lägg i kycklingstrimlorna och låt det marinera 1 timme i kylen.
    3. Trä upp kycklingen på spett och grilla dem. (Var försiktig så att de inte bränns vid.)
    4. Servera kycklingspetten tillsammans med ris och gari.

    Ingående produkter

    NYHET! Asian Fond Green and Fresh
    comments powered by Disqus

    Recept

    Marinad, allroundmarinad

    Recept

    Glaze, fläskköttsglaze

    Recept

    Sommarmarinad

    Recept

    Grillolja, rökig paprikaolja

    Recept

    Enbär & balsamicoglaze

    Recept

    Hummer & Saffransmarinad

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera