Kycklinggryta med svamp och vitlök
Facebook Twitter

Kyckling, Gryta

Kycklinggryta med svamp och vitlök

I receptet för Kycklinggryta med svamp och vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.81
    31 röster
    1 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g kycklingfilé
    • 1 st lök, gul
    • 200 g champinjoner eller kantareller, färska
    • 1 st vitlöksklyfta
    • rapsolja och smör att steka i
    • 2 dl vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • maizena till redning
    • gräslök till garnering

    Gör så här

    1. Börja med att skära kycklingköttet till grytbitar.
    2. Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken.
    3. Skär svamp och lök i lagom bitar
    4. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingbitarnai rapsolja till de fått en gyllenbrun färg runt om.
    5. Sänk värmen och tillsätt en klick smör och grönsakerna, fortsätt bryna så att lök och svamp också får fin färg.
    6. Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen, låt koka upp.
    7. Tillsätt fond och grädde låt sjuda sakta i 20 minuter så att alla smakerna kommer fram samt att kycklingen blir genomstekt.
    8. Red av med maizena utrörd i vatten.
    9. Smaksätt med nymalen svart peppar och ev. mer kantarellfond.
    10. Avsluta med finhackad gräslök.

    Ingående produkter

    Kantarellfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Flygande Jakob

    Recept

    Asiatiska kycklingköttbullar

    Recept

    Kycklingfilé med basilikabulgur

    Recept

    Kycklingfärslimpa

    Recept

    Kyckling i panna med rotfrukter och ädelost

    Recept

    Ankbröst med Pumpa, Savojkål & Sås ”Arabica”

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera