Kycklingfilé med basilikabulgur
Facebook Twitter

Kyckling

Kycklingfilé med basilikabulgur

I receptet för Kycklingfilé med basilikabulgur rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.10
    30 röster
    35 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g kycklingfilé
    • 3 dl bulgur
    • 6 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 4 st tomater, soltorkade
    • 1 st kikärtor i burk
    • 1 msk basilika, färsk finhackad
    • 3 msk persilja, färsk finhackad
    • 1 st vitlöksklyfta, riven
    • 1 tsk vinäger, röd
    • smör att steka i
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Koka upp vatten tillsammans med kyclingfond.
    2. Häll i bulgur och täck med lock. Låt sjuda sakta 10-12 minuter.
    3. Skär tomaterna i små bitar.
    4. Blanda med vinäger, basilika, persilja och vitlök.
    5. Tillsätt blandningen i bulgurn tillsammans med kikärterna.
    6. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna i lite smör.
    7. Krydda med salt och peppar.
    8. Servera kycklingen med basilikabulgur.

    Ingående produkter

    Kycklingfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kyckling tagine med sötpotatis

    Recept

    Kycklingköttbullar

    Recept

    Kalkonchili

    Recept

    Currystekt kycklingfilé i mangosås med grönsaksris

    Recept

    Kycklinggryta med svamp och vitlök

    Recept

    Thaigryta med kyckling & kokosmjölk

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera