Flygande Jakob
Facebook Twitter

Kyckling

Flygande Jakob

I receptet för Flygande Jakob rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.61
    79 röster
    1 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g kyckling, stekt
    • 140 g bacon
    • 3 dl vispgrädde
    • 1 dl chilisås
    • 1 krm chilipulver
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 1 dl jordnötter, osaltade
    • 2 st bananer

    Gör så här

    1. Så här gör du
    2. Börja med att starta ugnen, 225 grader.
    3. Strimla och stek baconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil.
    4. Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan.
    5. Vispa grädden tjock, blanda i chilisås, chilipulver och kyckling fonden.
    6. Fördela ut gräddblandningen över kycklingen med stekspade, jämnt och fint.
    7. Till sist strö över jordnötterna
    8. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
    9. Under tiden som kycklingen gratineras i ugnen, tillaga ris och servera till.

    Ingående produkter

    Kycklingfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Grillade kycklingklubbor

    Recept

    Kycklingsoppa med kokos och lime

    Recept

    Kycklingsallad med hoisindressing

    Recept

    Kycklingspett med kokos

    Recept

    Ankbröst med Pumpa, Savojkål & Sås ”Arabica”

    Recept

    Pad Thai

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera