Chicken green curry
Facebook Twitter

Kyckling, Gryta

Chicken green curry

I receptet för Chicken green curry rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 2.95
    21 röster
    1 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g kycklingfilé
    • smör och olja att steka i
    • Sås
    • 100 g ingefära, färsk
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 0.5 st lök, gul
    • 10 g chili, grön
    • 1 st citrongräs
    • 20 g koriander, färsk
    • 5 st limeblad
    • 2 msk fisksås
    • 1.5 msk lime, saften av
    • 1.5 msk råsocker
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 3 dl vatten
    • 5 dl kokosmjölk
    • 1 st morot, stor
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st paprika, röd
    • 100 g broccoli
    • 1 st pak choi
    • Till servering
    • 4 portioner nudlar eller ris

    Gör så här

    1. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och stek kycklingen klar i smör och olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.

    SÅS

    1. Skala ingefära, vitlök och gul lök. Dela i mindre bitar.
    2. Dela chili på längden och skrapa bort fröna. Skär sedan i mindre bitar. Finstrimla citrongräset.
    3. Lägg allt i en mixer tillsammans och mixa till en slät massa. (Går även att finhacka istället för att mixa).
    4. Fräs grönsaks- och kryddblandningen i 2-3 minuter i lite olja för att få smakerna att komma fram.
    5. Tillsätt socker och pressa över lime och häll på fisksås, kycklingfond och vatten. Låt koka i 5 min.
    6. Skala moroten, skölj purjolöken och strimla sedan tunt.
    7. Skär broccolin i små buketter. Skölj och skär pak choi och paprika grovt.
    8. Häll kokosmjölken i grytan och koka upp.
    9. Tillsätt alla grönsaker utom pak choi och koka i ca 3 min.
    10. Lägg till sist i den stekta kycklingen och pak choi och koka i 2 min.

    Servera med nudlar eller ris. Tillagas enligt förpackningsanvisning.

    Ingående produkter

    Kycklingfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Pad Thai

    Recept

    Kycklinggryta med grov senap, vit balsamvinäger och dragon

    Recept

    Ankbröst med apelsinsås

    Recept

    Grillad kycklingfilé saltimbocca

    Recept

    Grillade kycklingspett

    Recept

    Touch of Chicken Curry

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera