Skördegryta
Facebook Twitter

Gryta

Skördegryta

I receptet för Skördegryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.14
    7 röster
    35 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 3 st persiljerot eller palsternacka
    • 2 st morötter
    • 1 st gul lök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 200 g nötfärs, gärna grovmalen
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 msk olivolja
    • 1 burk cocktailtomater
    • 2 st lagerblad
    • 3 stjälkar timjan
    • 1 msk citron, pressad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Oxfond
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Skala och skiva grönsakerna i ca 3 mm tjocka skivor.
    2. Fräs grönsakerna några minuter i olja, lägg åt sidan.
    3. Stek färsen smulig i olja, rör i tomatpuré, kryddor och de stekta grönsakerna.
    4. Slå på tomater, fond och tillsätt ca 3 dl vatten så att det täcker.
    5. Låt grytan koka sakta i ca 25 minuter tills grönsakerna är mjuka och såsen mustig.
    6. Smaka av med fond, salt och peppar.
    7. Servera grytan i skålar tillsammans med matig sallad.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin
    comments powered by Disqus

    Recept

    Thai Kycklinggryta

    Recept

    Oxgryta med Chorizokorv

    Recept

    Fiskgryta med lax, torsk & räkor

    Recept

    Viltgryta med smak av Kantarell

    Recept

    Fläskfilé med äpple & grov senap

    Recept

    Krämig gryta med mandel och russin

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera