Segedin goulash
Facebook Twitter

Gryta

Segedin goulash

I receptet för Segedin goulash rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond / alt. Oxfond då denna ger en djup och mustig smak av brynta ben med mycket köttsmak. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.80
    5 röster
    2 tim
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 dl bacon, tärnat
    • 1 stor gul lök, finhackad
    • 1 st paprika röd, tärnad
    • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 stor tomat, i tärningar
    • 800 g fläskkött, grytbitar
    • 4 msk paprikapulver
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond / alt. Oxfond
    • 4 dl surkål, avrunnen
    • salt och peppar
    • Till servering:
    • smetana eller gräddfil

    Gör så här

    1. Stek bacon, lök och vitlök långsamt några minuter i en kastrull.
    2. Lägg i köttet och fortsätt bryna tills det fått fin färg.
    3. Lägg sedan i paprika, tomatpuré, tomat och kryddorna och låt det bryna ytterligare en minut.
    4. Slå i vatten så att det täcker köttet och tillsätt fonden.
    5. Låt grytan sjuda sakta i ca 60-90 minuter tills köttet är mört.
    6. Rör i surkålen och låt det sjuda ytterligare 5 minuter.
    7. Smaka av med salt, peppar och fond.
    8. Servera tillsammans med en klick smetana eller gräddfil alternativt rör i 2 dl smetana eller gräddfil precis innan servering.

    Ingående produkter

    Oxfond med rödvin Ekologisk Köttfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Skärgårdsgryta

    Recept

    Biffgryta Dijon

    Recept

    Kycklinggryta med svamp och vitlök

    Recept

    Fläskfilépanna med oliver och cocktailtomater

    Recept

    Kyckling i röd curry

    Recept

    Kycklinggryta med vitt vin, fänkål och persilja

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera