Rödkål
Facebook Twitter

Grön mat, Tillbehör

Rödkål

I receptet för Rödkål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    6 röster
    1 tim 20 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 0.5 kg rödkål, strimlad
    • 1 st lök, gul skivad
    • 1 st äpple, grönt skalat skivat
    • 1 dl svartvinbärsgelé
    • 2 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk kryddnejlika, mald
    • 2 st lagerblad, små
    • 1 dl vatten
    • 2 msk sirap
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Lägg kål, lök och äpple i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt gelé, vinäger, nejlika, lagerblad, vatten, sirap och fond.
    2. Koka upp och låt det sjuda i ca 1 timme tills kålen blivit mjuk och fått en mörkröd färg.
    3. Smaka av med salt, peppar, sirap, vinäger och ev mer fond.

    Ingående produkter

    Brynt Schalottenlökfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Bulgursallad med rädisor

    Recept

    Bolognese på linser

    Recept

    Sötpotatislåda

    Recept

    Beety bourguignon

    Recept

    Vietnamesiska sommarrullar

    Recept

    Pumpapesto

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera