Rödkål
Facebook Twitter

Grön mat, Tillbehör

Rödkål

I receptet för Rödkål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    6 röster
    1 tim 20 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 0.5 kg rödkål, strimlad
    • 1 st lök, gul skivad
    • 1 st äpple, grönt skalat skivat
    • 1 dl svartvinbärsgelé
    • 2 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk kryddnejlika, mald
    • 2 st lagerblad, små
    • 1 dl vatten
    • 2 msk sirap
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Lägg kål, lök och äpple i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt gelé, vinäger, nejlika, lagerblad, vatten, sirap och fond.
    2. Koka upp och låt det sjuda i ca 1 timme tills kålen blivit mjuk och fått en mörkröd färg.
    3. Smaka av med salt, peppar, sirap, vinäger och ev mer fond.

    Ingående produkter

    Brynt Schalottenlökfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Pumpasoppa

    Recept

    Pumpacurry gryta

    Recept

    Rödbetor med fetaost

    Recept

    Grön Ärtpesto

    Recept

    Halloumi Stroganoff

    Recept

    Baba Ganoush

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera