Risotto med kronärtskocka
Facebook Twitter

Grön mat, Tillbehör

Risotto med kronärtskocka

I receptet för Risotto med kronärtskocka rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond / alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.13
    8 röster
    25 min
    Antal portioner: 3

    Ingredienser

    • 1 st schalottenlök, finhackad
    • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
    • 4 msk olivolja, mild
    • 1,5 dl risotto ris
    • 2 dl vitt vin
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond / alt. Grönsaksfond
    • 75 g parmesan, riven
    • 8 små kronärtkockshjärtan, inlagda
    • 15 st Soltorkade tomater
    • 1 påse babyspenat
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Koka upp 5 dl vatten tillsammans med fonden och håll den varm.
    2. Stek lök och vitlök sakta några minuter i 2 msk olja.
    3. Rör i riset och låt det steka ytterligare en minut tills riset blir blankt.
    4. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset.
    5. Späd succesivt med varm fond och rör kontinuerligt.
    6. Efter ca 20 minuter så är riskornen genomkokta men fortfarande spänstiga.
    7. Tillsätt 2 msk olivolja och ost, smaka av med fond, salt och peppar.
    8. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med kronärtshjärtan, soltorkade tomater och spenat.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Vegetarisk pasta med tomat, spenat och Oumph

    Recept

    Kantarellrisotto

    Recept

    Potatispakora med yoghurtdip

    Recept

    Kryddris

    Recept

    Matig grönsaksgryta

    Recept

    Rotfruktspytt med ägg

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera