Ricottaplättar med spenat och ruccola
Facebook Twitter

Grön mat

Ricottaplättar med spenat och ruccola

I receptet för Ricottaplättar med spenat och ruccola rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.78
    23 röster
    30 min
    Antal portioner: 8

    Ingredienser

    • 250 g ricottaost
    • 30 g babyspenat, strimlad
    • 30 g ruccolasallad, strimlad
    • 75 g parmesanost, finriven
    • 5 msk vetemjöl
    • 3 st ägg, små
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
    • smör att steka i
    • Sås
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 dl majonnäs
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 3 msk soltorkad tomatspread eller tomatpesto
    • 1-5 tsk srirachasås efter smak (stark chilisås)
    • smaka av med salt och peppar
    • Till servering
    • späda salladsblad och finhackade grönsaker

    Gör så här

    Plättar

    1. Lägg ricotta, spenat, ruccola, parmesan, mjöl, fond och ägg i en bunke.
    2. Arbeta ingredienserna tills det blir en kletig massa.
    3. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Lägg upp salladsblad och hackade grönsaker på ett fat eller skärbräda.
    5. Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i smeten som plättar och bryn dem några minuter tills de fått fin färg.
    6. Lägg dem på salladsbädden och ringla över såsen.

    Tomat- och chilisås

    1. Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och fond.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Plommonchutney

    Recept

    Rotfruktspytt med ägg

    Recept

    Broccolisoppa med halloumi

    Recept

    Vattenmelonsallad

    Recept

    Kryddris

    Recept

    Grön sparrissoppa

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera