Råmarinerade betor
Facebook Twitter

Grön mat, Tillbehör

Råmarinerade betor

I receptet för Råmarinerade betor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 2.75
    12 röster
    2 tim 20 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 kg betor, blandade röd- gul- och/eller polka-betor
    • 100 g rädisor
    • isvatten (med isbitar)
    • 3 msk balsamvinäger, vit
    • 2 msk rapsolja, kallpressad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • flingsalt och svartpeppar
    • 1 knippe örter, färska efter maträtt, t ex dill, oregano eller ramslök

    Gör så här

    1. Skala och skiva betorna mycket tunt (använd gärna en mandolin) och ansa och skiva rädisorna.
    2. Lägg grönsakerna i isvatten och låt stå i kylen ca 2 timmar.
    3. Låt grönsakerna rinna av ordentligt i durkslag och lägg dem sedan i en bunke. Slå på olja, vinäger och fond, blanda runt och smaka av med flingsalt och svartpeppar.
    4. Strö hackade örter över de färglada betorna. (Välj ört efter vilken rätt de skall serveras till.)
    5. Servera genast så att betorna är krispiga.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Rabarbervinägrette

    Recept

    Grönsakssoppa

    Recept

    Pizza med kronärtskocka och mozzarella

    Recept

    Kryddpicklad rödlök

    Recept

    Broccoli- och spenatpasta med pinjenötter

    Recept

    Ugnsrostade morötter

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera