Nässelsoppa med pocherat gårdsägg
Facebook Twitter

Grön mat, Soppa

Nässelsoppa med pocherat gårdsägg

I receptet för Nässelsoppa med pocherat gårdsägg rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.83
    6 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 l nässlor, nyplockade
    • 100 g spenat, färsk
    • 1 msk smör
    • 2 msk vetemjöl
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 7,5 dl kokvatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk, 3%
    • Till äggen
    • 4 st ägg, gärna ekologiska
    • 1 l vatten
    • 0.5 dl ättika, 24% Perstorp
    • 2 msk salt

    Gör så här

    1. Skölj nässlorna noga, ta bort rötter och grova delar.
    2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nässlorna, sjuda 5 minuter. Sila av kokvattnet men spar det.
    3. Hacka nässlorna och spenaten.
    4. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet.
    5. Tillsätt fonden, mjölk och grädde. Låt det koka sakta 5 minuter under omrörning.
    6. Tillsätt nässlorna, spenaten och grädden, smaka av med salt, peppar och fond.
    7. Vill du ha en slät soppa så mixa den i kanna eller med stavmixer.

    Ägg

    1. Koka upp vatten, salt och ättika.
    2. Knäck äggen i en liten skål, ett och ett, och sjud dem i vattnet precis under kokpunkten i ca 3-4 minuter för normalstora ägg.
    3. Ta upp dem och lägg i kallt saltat vatten.
    4. Det går bra att servera kokt ägg istället för pocherat om så önskas.

    Till servering

    1. Servera soppan direkt med ett ägg och gott bröd.

    Ingående produkter

    Kycklingfond Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Daal – linssoppa med kanel och ingefära

    Recept

    Rostad tomatsoppa

    Recept

    Medelhavspytt

    Recept

    Fried rice

    Recept

    Ljuvlig Kantarell- och Jordärtskocksoppa

    Recept

    Paj med fetaost och zucchini

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera