Långbakad rotselleri
Facebook Twitter

Grön mat

Långbakad rotselleri

I receptet för Långbakad rotselleri rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.38
    8 röster
    2 tim 40 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1.2 kg rotselleri
    • Polenta
    • 1 liter vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 2.25 dl polentagryn
    • 100 g parmesanost, riven
    • ev 1 tsk tryffelolja
    • Kantarellsmör
    • 75 g smör, osaltat
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 1 tsk soja, japansk
    • salviablad, färska

    Gör så här

    1. Borsta rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar.
    2. Lägg i ugnsfast form och baka den hel i ugn ca 2-2 1⁄2 timmar i 175 grader, tills den är mjuk rakt igenom. Använd stektermometer, vid 85 grader är den klar.

    Polenta

    1. Koka upp vatten och grönsaksfond. Tillsätt polentagrynen och sjud dem ca 7-8 min. Rör i osten och smaka av med salt och eventuellt tryffelolja.

    Kantarellsmör

    1. Bryn smöret i en tjockbottnad panna tills det är gyllenbrunt rör i kantarellfon och ställ åt sidan.

    Servering

    1. Dela sellerin i bitar, lägg upp tillsammans med polentan och skeda det varma smöret över.
    2. Dekorera med salvia och servera direkt.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond Kantarellfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Rabarberchutney

    Recept

    Blomkålskorma

    Recept

    Potatisstomp med grönt

    Recept

    Grön soppa med wasabi och pumpakärnor

    Recept

    Chawanmushi på 3 sätt

    Recept

    Räksallad med grillade grönsaker

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera