Blomkålssoppa med vegetarisk pizza
Facebook Twitter

Grön mat, Soppa

Blomkålssoppa med vegetarisk pizza

I receptet för Blomkålssoppa med vegetarisk pizza rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kantarellfondför att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.20
    5 röster
    45 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • Blomkålssoppa
    • 0.5 st lök, gul
    • 0.5 st vitlöksklyfta
    • 1 msk rapsolja
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 7 dl mjölk, 3%
    • 2 dl vispgrädde
    • 0.5 tsk spiskummin
    • salt och svartpeppar
    • olivolja, chiliflakes och bladpersilja till garnering
    • Vego-pizza Bianco
    • 1 st färdigkavlad pizzadeg
    • 100 g skogschampinjoner
    • 0.5 st squash
    • 100 g Philadelphiaost, 27% fett
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl sveciaost, riven (28%)
    • svartpeppar
    • bladpersilja, timjan eller ruccola till garnering

    Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olja.
    2. Bryt blomkålen i buketter och tillsätt tillsammans med mjölk, fond och grädde. Koka ca 30 min tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan slät.
    3. Smaksätt med spiskummin, salt och peppar.
    4. Späd eventuellt med mer vatten eller mjölk.
    5. Garnera med olivolja, chiliflakes och bladpersilja.
    6. Lägg den färdigkavlade pizzadegen på en plåt.
    7. Skiva svamp och zucchini tunt på mandolin eller med en grönsaksskärare.
    8. Blanda färskost och fond. Bred färskosten på pizzan.
    9. Lägg på grönsakerna och ringla över olivolja, ost och svartpeppar.
    10. Grädda i 200° i 10-15 min tills pizzan är gyllenbrun.
    11. Strö över örter vid servering.

    Ingående produkter

    Grönsaksfond Kantarellfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Rödbetor med fetaost

    Recept

    Ljuvlig Kantarell- och Jordärtskocksoppa

    Recept

    Pasta Alfredo

    Recept

    Potatispakora med yoghurtdip

    Recept

    Paj med fetaost och zucchini

    Recept

    Sötpotatisstomp med smak av ost

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera