Stifado
Facebook Twitter

Fläskkött, Nötkött, Gryta

Stifado

I receptet för en Grekisk Stifado rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.00
    24 röster
    4 tim 20 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 400 g högrev, 4 cm stora bitar
    • 400 g fläskkarré, 4 cm stora bitar
    • 2 st rödlökar, skalade och klyftade
    • 1 msk russin, grovhackade
    • 400 g tomater, krossade på burk
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st citron
    • 1 knippe bladpersilja, färsk
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk smör
    • Marinad till köttet
    • 1.5 tsk kryddpeppar, hel
    • 6 st kryddnejlikor, hela
    • 2 tsk flingsalt
    • 4 st vitlöksklyftor, skalade
    • 3 st lagerblad
    • 1 st kanelstång
    • 1 tsk oregano, torkad
    • 1.25 dl rött vin
    • 4 msk rödvinsvinäger
    • potatis, rotsaker och fetasost till servering

    Gör så här

    MARINAD

    1. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa.
    2. Häll över i en skål, lägg i lagerbladen och tillsätt resten av ingredienserna till marinaden.
    3. Marinera köttet i kryddblandningen i minst 2 tim.

    GRYTA

    1. Sila av köttet från marinaden. OBS! Spara marinaden!
    2. Bryn köttet i olivolja och smör. Lägg över i en gryta.
    3. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. Tillsätt i grytan med köttet och marinaden.
    4. Tillsätt den avsilade marinaden, kalvfonden, russinen, tomaterna och tomatpurén. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet.
    5. Låt koka upp, sänk sedan till medelvärme, sätt på locket och låt sjuda sakta i 1,5 timme.
    6. Ta av locket och sjud i ytterligare 1 timme eller tills köttet är riktigt mört och börjar falla sönder och såsen är härligt tjock. Håll ett öga på grytan och tillsätt en skvätt vatten om det ser lite torrt ut.
    7. Smaka av och tillsätt citronsaften och lite mer kryddor om det behövs.
    8. Finhacka persiljebladen och strö dem över. Avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja.
    9. Servera med rostade potatisklyftor och rotsaker och fetaost.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kryddiga köttbullar i tomatsås

    Recept

    Korv Stroganoff

    Recept

    Fläskfilé med kronärtskocka

    Recept

    Kålpudding

    Recept

    Västerbottenpiccata med tomatsås

    Recept

    Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och basilika

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera