Penne all 'Arrabbiata
Facebook Twitter

Fläskkött, Pastarätter

Penne all 'Arrabbiata

I receptet för Penne all 'Arrabbiata rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.85
    26 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • Tomatsås
    • 4 dl krossad tomat (passerad)
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 msk vitlök, hackad
    • 4 tsk olivolja
    • 2 tsk balsamicovinäger
    • 1 msk basilikablad, strimlade
    • 1 tsk oreganoblad, strimlade
    • 1 krm peperoncino, torkad chili
    • salt och svartpeppar
    • Pasta och fläsk
    • 300 g penne (torr pasta)
    • 150 g rimmat sidfläsk, i tärningar
    • 2 msk persilja, hackad
    • 50 g parmesanost, riven
    • salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tomatsås

    1. Fräs vitlök i olivolja på försiktig värme.

    2. Tillsätt tomat, fond, chili, några nypor salt samt några varv på svartpepparkvarnen. Låt det sjuda sakta i ca 25 minuter.

    3. Tillsätt vinäger och örter och låt det koka upp.

    4. Smaka av med fond, salt, peppar och eventuellt vinäger och en nypa socker.

     

    Fläsk och pasta

    1. Bryn fläsket på medelhög värme, när det är gyllenbrunt så låt det rinna av på lite hushållspapper.

    2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av.

    3. Tillsätt tomatsåsen. Låt det koka upp och bli genomvarmt.

    4. Vänd i fläsk, persilja och ost, smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingående produkter

    Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Fläskfilé Scaloppini med vit balsamsås

    Recept

    Långstekt fläskkarré (American pulled pork)

    Recept

    Grov leverpastej

    Recept

    Grytstekt fläskkarré smatsatt med örter, vitlök och plommon

    Recept

    Tjocka revben med äppelglaze

    Recept

    Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera