Kryddiga korvar med rotfrukter och svamp i smakrik buljong
Facebook Twitter

Fläskkött, Gryta

Kryddiga korvar med rotfrukter och svamp i smakrik buljong

I receptet för Kryddiga korvar med rotfrukter och svamp i smakrik buljong rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.50
    8 röster
    1 tim 15 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • Kryddiga korvar i buljong
    • 1 st lök, gul
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 msk olivolja
    • 3 dl vitt vin
    • 1 l vatten
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 3 st lagerblad
    • 1 mg timjan, färsk
    • 1 st stjärnanis
    • 4 st svartpepparkorn, hela
    • 1 kg morötter, palsternacka, rotselleri, blandade
    • 400 g potatis
    • 50 g kantareller
    • 600 g chorizo
    • salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök.
    2. Fräs dem mjuka i olja.
    3. Tillsätt vin, vatten, fond och kryddorna. Låt koka ca 30 min utan lock.
    4. Skär potatis, kantareller och rotfrukter i bitar och tillsätt.
    5. Koka ca 25 min tills grönsakerna är mjuka.
    6. Skär korven i skivor och låt koka med sista 5 min eller stek dem separat.
    7. Smaka av med salt och svartpeppar, servera med tillbehör.

    TILLBEHÖR

    Brödkrutonger, lätt torkade körsbärstomater, majonnäs t ex saffrans- eller vitlöksmajonnäs.

    Ingående produkter

    Kantarellfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Kryddiga köttbullar i tomatsås

    Recept

    Fläskfilépanna med oliver och cocktailtomater

    Recept

    Riddare med skinka och gorgonzola

    Recept

    Grov leverpastej

    Recept

    Salamitoast med betor

    Recept

    Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera