Köttbullar
Facebook Twitter

Fläskkött, Nötkött

Köttbullar

I receptet för Köttbullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.69
    64 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 500 g blandfärs
    • 0.25 dl Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 st ägg
    • 1 dl ströbröd
    • 0.5 dl mjölk, 3%
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten

    Gör så här

    1. Lägg färsen i väl tilltagen skål
    2. Tillsätt ägg och schalottenlökfond.
    3. Blanda ströbröd, mjölk och grädde. Rör ordentligt så att det inte bildas klumpar.
    4. Tillsätt ströbrödsblandningen i färsen och blanda så att den blir homogen.
    5. Tillsätt vatten i omgångar, avsluta med att tillsätta svartpeppar från kvarnen.
    6. Gör ett stekprov för att säkra smaken. Tillsätt eventuellt mer schalottenlökfond eller svarteppar
    7. Rulla köttbullarna i lagom storlek.
    8. Stek i smör.
    9. Smaklig måltid!

     

    Ingående produkter

    Brynt Schalottenlökfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Grov leverpastej

    Recept

    Fläskfilé med äpple & grov senap

    Recept

    Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

    Recept

    Långkål i ugn med bacon

    Recept

    Dansk fläskstek med knaprig svål

    Recept

    Kålpudding

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera