Kantarelldoftande fläskfilé i panna
Facebook Twitter

Fläskkött, Gryta

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

I receptet för Kantarelldoftande fläskfilé i panna rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.71
    59 röster
    45 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 400 g fläskfilé
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 50 g kantareller
    • 10 st cocktailtomater
    • 1 msk timjan, färsk

    Gör så här

    1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Krydda med salt o peppar.
    2. Stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
    3. Vispa ihop crème fraiche, kantarellfond.
    4. Slå över fläskfilén och kantarellerna
    5. Rör om och låt småkoka i några minuter.
    6. Blanda ner de halverade tomaterna och riv av bladen från färsk timjan, strö över.
    7. Servera med nykokt pasta eller ugnsbakad klyftpotatis.

    Ingående produkter

    Kantarellfond

    1 / 5

    Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Krydda med salt o peppar.

    2 / 5

    Stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.

    3 / 5

    Dela tomaterna. Vispa ihop crème fraiche med kantarellfonden.  

    4 / 5

    Slå crème fraicheblandningen över fläskfilén och kantarellerna. Rör om och låt småkoka i 3-4 min.

    5 / 5

    Blanda ner de halverade tomaterna och riv av bladen från färsk timjan, strö över. Servera med nykokt pasta eller ugnsbakad klyftpotatis.

    comments powered by Disqus

    Recept

    Touch of Larb Moo

    Recept

    Pannbiff med mozzarella

    Recept

    Koreansk fläskkarré med marinerade böngroddar

    Recept

    Kåldolmar

    Recept

    Leverpastej med kapris

    Recept

    Västerbottenpiccata med tomatsås

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera