Helgrillad fläskkarré med rosmarin & vitlök
Facebook Twitter

Fläskkött

Helgrillad fläskkarré med rosmarin & vitlök

I receptet för Helgrillad fläskkarré med rosmarin och vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.63
    24 röster
    1 tim 30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g fläskkarré, i bit
    • 1 msk rapsolja
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 tsk soja, Kikkoman
    • 2 st vitlöksklyftor, finrivna
    • 1 msk honung
    • 2 msk balsamicovinäger
    • 2 kvistar rosmarin, grovhackad (ej stjälken)
    • flingsalt
    • svartpeppar, grovmald

    Gör så här

    1. Koka ihop samtliga ingredienser till glazen och låt svalna.
    2. Salta och peppra köttet rejält. Tänk på att det är en stor köttbit som behöver mycket salt och peppar.
    3. Grilla på indirekt värme under lock till en innertemperatur på 70°, (det tar ca 1 timme).
    4. Vänd flera gånger under grillningen.
    5. Lyft av locket och placera köttbiten över glöden.
    6. Pensla med glazen i omgångar och grilla så att köttet får en fin yta.
    7. Skär köttet i skivor och servera med tillbehör efter smak.

    Recept på tillbehör hittar du i vår receptbank.

    Ingående produkter

    Kalvfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Fläskfilé Scaloppini med vit balsamsås

    Recept

    Raggmunk med fläsk

    Recept

    Dansk fläskstek med knaprig svål

    Recept

    Piripiri-glacerad fläsksida

    Recept

    Apelsin & sojaglacerade tunna revbensspjäll

    Recept

    Tjocka revben med äppelglaze

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera