Västkustgryta
Facebook Twitter

Fisk & skaldjur, Soppa, Gryta

Västkustgryta

I receptet för Västkustgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.66
    29 röster
    15 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 250 g laxfilé
    • 200 g torskfilé
    • 1 bit purjolök
    • 4 st potatisar, medelstora
    • 3 msk rapsolja
    • 2-3 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 1 msk tomatpuré
    • 8 dl mjölk 3%
    • 2 dl grädde 40%
    • 2 dl tomat, färsk, tärnad
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Skala och skiva potatisen i 2 mm tjocka skivor.
    2. Skölj och strimla purjolöken.
    3. Skär fisken i 1*1 cm stora tärningar.
    4. Fräs purjo, potatis och tomatpuré några minuter i oljan, slå i mjölk, grädde och fond.
    5. Låt det koka sakta i ca 7-9 minuter tills potatisen är mjuk.
    6. Lägg i fisken och låt det koka upp.
    7. Dra grytan åt sidan och smaka av med salt, peppar och fond.
    8. Servera soppan i skålar och strö över tomattärningarna.

    Ingående produkter

    Hummerfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Skaldjursrisotto

    Recept

    Grillade räkor ”Thai style” med citron

    Recept

    Laxgryta med currysås

    Recept

    Hummersoppa med sparris och citron

    Recept

    Grillad lax med saffranskokta primörer

    Recept

    Grönsakssill

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera