Laxgratäng med parmesan och soltorkade tomater
Facebook Twitter

Fisk & skaldjur

Laxgratäng med parmesan och soltorkade tomater

I receptet för Laxgratäng med parmesan och soltorkade tomater rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.45
    60 röster
    50 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 4 bitar lax á ca 150 g
    • 4 st kronärtskockshjärtan, inlagda
    • 4 bitar tomater, soltorkade
    • Potatismos
    • 800 g potatis, mjölig
    • 2 st äggulor
    • 1 dl rapsolja
    • Sås
    • 4 dl crème fraiche
    • 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 1.5 dl parmesan, riven
    • Till servering
    • 1 st citron, i klyftor
    • basilika, färsk till garnering
    • salt och peppar

    Gör så här

    Potatismos

    1. Skala och dela potatisen i bitar. Koka den klar i saltat vatten.
    2. Låt potatisen rinna av och mosa den med en elvisp. Tillsätt äggulor och häll därefter i oljan i en tunn stråle.
    3. Smaka av med salt och peppar.

    Sås

    1. Vispa ihop créme fraiche, fond och ost.
    2. Smaka av med salt och peppar.

    Gratäng

    1. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och tillaga i ugn, 175 grader, i ca 15 minuter. Häll av ev vätskan som laxen avgett i formen.
    2. Klicka eller spritsa potatismoset längs kanterna i formen.
    3. Fördela kronärtshjärtan och soltorkade tomater över laxen.
    4. Häll såsen över lax, kronärtskockshjätan och soltorkad tomat (ej över moset).
    5. Gratinera i ugn, ca 225 grader i ca 10 minuter tills gratängen fått fin färg och laxen är klar.
    6. Garnera med basilikablad och servera tillsammans med citronklyftor.

    Ingående produkter

    Fiskfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Västkustgryta

    Recept

    Janssons frestelse

    Recept

    Rimmad laxpudding med skirat smör

    Recept

    Fiskfärsbullar med krondillsås

    Recept

    Varm Asiatisk laxsallad

    Recept

    Mandelpotatisplättar med rostad citroncrème och räkor

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera