Inkokt lax med stjärnanis och romsås
Facebook Twitter

Fisk & skaldjur

Inkokt lax med stjärnanis och romsås

I receptet för Inkokt lax med stjärnanis och romsås rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Fiskfond och Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.00
    12 röster
    2 tim 50 min
    Antal portioner: 8

    Ingredienser

    • Lax
    • 800 g laxfilé, skinn- och benfri
    • 8 st schalottenlökar
    • 10 cm purjolök
    • 2 st rödlökar, små
    • 1 st morot
    • 2 st lagerblad
    • 4 st stjärnanis
    • 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 6 dl vatten
    • 4 msk balsamicovinäger, vit
    • smaka av med salt och svartpeppar
    • Hummer- och romsås
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 dl majonnäs
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 50 g stenbitsrom, röd
    • 1 msk apelsin, finrivet skal
    • smaka av med salt och svartpeppar

    Gör så här

    Lax

    1. Skär laxen i 16 kvadratiska bitar och lägg dem med skinnet ned i en ugnsfast form (det skall vara trångt i formen).
    2. Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor, ansa och skiva purjolöken, skala och skiva moroten och skala och dela schalottenlöken på mitten.
    3. Hetta upp en stekpanna, lägg i schalottenlöken med snittsidan neråt och halstra den tills ytan är rejält mörkbrun.
    4. Lägg de råa grönsakerna på laxen tillsammans med den sotade schalottenlöken.
    5. Koka upp vatten, fond, vinäger och kryddor, smaka av med salt, svartpeppar och en nypa socker. (Lagen skall ha kraftig smak.)
    6. Slå den kokande lagen över laxen och täck formen med plastfilm. Ställ in i ugn, 15 minuter i 100 grader.
    7. Kyl sedan laxen och låt den "mysa" ett par timmar i kylen.
    8. Låt lax och grönsaker rinna av precis innan servering. Lägg upp på fat och topp-salta med lite flingsalt.
    9. Servera på buffé tillsammans med romsås.

    Hummer- och romsås

    1. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar, fond och apelsinzest.

    Ingående produkter

    Fiskfond Hummerfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Västkustgryta

    Recept

    Skaldjur med Äpple & Mynta

    Recept

    Ägg Benedict

    Recept

    Räkravioli i citron- och hummerbuljong

    Recept

    Torsk med grönärtsås

    Recept

    Hälleflundra med rödvinssås

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera