Helstekt lax med kål- & dillslaw
Facebook Twitter

Fisk & skaldjur, Tillbehör

Helstekt lax med kål- & dillslaw

I receptet för Helstekt lax med kål- & dillslaw rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 4.55
    11 röster
    30 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g lax, hel bit
    • 2 msk smör
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 1 msk persilja, finhackad
    • 2 tsk citronskal, rivet
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • salt och svartpeppar
    • Till slawen:
    • 400 g vitkål, strimlad
    • 1 dl crème fraiche
    • 0,5 dl majonnäs
    • 0,5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
    • 0,5 dl dill, hackad

    Gör så här

    1. Lägg smör, olja, vitlök, fiskfond och citron i en liten kastrull och låt det koka upp.
    2. Rör i persiljan och pensla det på laxen.
    3. Smaksätt med salt och svartpeppar, stek laxen i ugn, ca 20 minuter på 150 grader.
    4. Blanda kål, crème fraiche, majonnäs, fond och dill i en bunke, blanda rejält så att kålen blir mjuk.
    5. Servera laxen tillsammans med cole slaw.

    Ingående produkter

    Fiskfond Grönsaksfond Ekologisk Grönsaksfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Skaldjursflarn

    Recept

    Hummer & Kräft Bouillabaisse

    Recept

    Grillad lax med saffranskokta primörer

    Recept

    Misolax med pikant majonnäs

    Recept

    Lyxiga rårakor med hummer och het majonnäs

    Recept

    Janssons frestelse

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera