Gratinerad fiskgryta
Facebook Twitter

Fisk & skaldjur, Gryta

Gratinerad fiskgryta

I receptet för Gratinerad fiskgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg: 3.15
    13 röster
    25 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 600 g fiskfilé, t ex torsk
    • 1 dl lagrad ost, riven
    • 200 g räkor, skalade
    • 2 msk smör
    • 3 msk vetemjöl
    • 3 dl mjölk 3%
    • 2 dl grädde 40%
    • 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • färska örter, t ex dill
    • salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Dela fisken i fina bitar, se till så att den är torr på ytan.
    2. Lägg fisken i en ugnsfast form.
    3. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölk, grädde och fond.
    4. Låt såsen koka under omrörning i 5 minuter.
    5. Smaka av med fond, salt och svartpeppar.
    6. Lägg räkorna på fisken, ringla över såsen och strö på osten.
    7. Gratinera 10-12 minuter i ugn, 175 grader.
    8. Gratängen är klar när fisken är genomvarm och den fått fin färg.
    9. Strö på örter och servera tillsammans med pressad potatis.

    Ingående produkter

    Fiskfond
    comments powered by Disqus

    Recept

    Hummersoppa med sparris och citron

    Recept

    Västkustgryta

    Recept

    Moules marinières

    Recept

    Grillad lax med saffranskokta primörer

    Recept

    Alla Hjärtans Dag Risotto

    Recept

    Skaldjurspaj med räkor

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera