Marängöverbakad fruktsallad med lime
Facebook Twitter

Dessert

Marängöverbakad fruktsallad med lime

I receptet för Marängöverbakad fruktsallad med lime behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 3.56
    16 röster
    35 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 2 st kiwi
    • 0.5 st ananas
    • 1 st apelsin
    • 1 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 2 st lime, finrivet skal och saften
    • Maräng
    • 2 st äggvitor
    • 1 dl strösocker

    Gör så här

    1. Skala och skär alla frukter i små fina botar. Gröp ur passoinsfrukten och blanda allt i en stor skål.
    2. Riv limeskalet fint och pressa ur saften. Blanda i fruktsalladen.
    3. Blanda äggvitorna och sockret i en bunke och vispa till hårt skum över vattenbad.
    4. Fördela fruktsalladen i skålar.
    5. Spritsa eller klicka marängsmeten över fruktsalladen.
    6. Bränn med brännare eller i ugn på grilleffekt, tills marängen blivit gyllenbrun.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Chokladfudgetårta med hallon och lättvispad grädde

    Recept

    Crème brulee med vanilj och hallon

    Recept

    Ananas med rom & kokos

    Recept

    Äppeltarte med honung

    Recept

    Päron- och plommonchutney

    Recept

    Bär- och chokladmuffins

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera