Hallon- och citrondessert
Facebook Twitter

Dessert

Hallon- och citrondessert

I receptet för Julhallon behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 4.53
    15 röster
    20 min + 4h frysning
    Antal portioner: 8

    Ingredienser

    • Till glassen:
    • 250 g hallon, färska
    • 1 st citron
    • 2 tsk akaciahonung
    • 1 burk kondenserad mjölk
    • 2,5 dl vispgrädde
    • Till desserten:
    • färska hallon
    • maränger
    • hallonsås
    • örter och pulver, t ex guld

    Gör så här

    1. Skölj och rensa hallonen, låt dem rinna av ordentligt.
    2. Skala citronen och ta bort allt vitt och kärnorna.
    3. Lägg hallon och citronköttet i en mixer tillsammans med honungen och kör till en slät smet.
    4. Tillsätt kondenserad mjölk och mixa ytterligare en minut.
    5. Häll upp massan i en bunke och ställ in den några timmar i kylen, gärna över natten.
    6. Vispa grädden lätt (inte helt fast) och vispa sedan samman den med bärsmeten.
    7. Ställ bunken i frysen, ta ut den varje halvtimme och vispa kraftigt i smeten.
    8. Upprepa proceduren tills glassen fått mjukglasskonsistens. Lägg då glassen i en iskall burk och ställ in den i frysen.
    9. Lägg upp alla goda saker på kalla tallrikar, skeda fina ägg av glassen och servera direkt.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Bär- och chokladmuffins

    Recept

    Ananas med rom & kokos

    Recept

    Grillad Peach Melba

    Recept

    Julig äppelpaj

    Recept

    Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad

    Recept

    Crème Brûlée – Klassisk Fransk

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera