Crème brulee med vanilj och hallon
Facebook Twitter

Dessert

Crème brulee med vanilj och hallon

I receptet för Crème Brulee med vanilj och hallon behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 3.70
    10 röster
    3 tim 40 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 dl mjölk
    • 0.5 st vaniljstång
    • 0.75 dl strösocker
    • 4 st äggulor
    • rörsocker till sockeryta
    • färska bär till servering
    • hallonsorbet

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 100°C.
    2. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter.
    3. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten. Tillsätt äggulorna.
    4. Fyll önskade formar, täck dem med plast.
    5. Baka i ugn i ungefär 40 min eller tills smeten nästan helt har stelnat.
    6. Tag ut och låt vila några timmar före servering.
    7. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat.
    8. Servera med färska bär och hallonsorbet. 

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Chokladmousse med passionsfrukt och mandelskorpa

    Recept

    Päron- och plommonchutney

    Recept

    Äppeltarte med honung

    Recept

    Chokladfondant ”Snickers” med Rostade Jordnötter & Dulce d...

    Recept

    Hallonsufflé

    Recept

    Crème Brûlée – Klassisk Fransk

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera