Crème Brûlée – Klassisk Fransk
Facebook Twitter

Dessert

Crème Brûlée – Klassisk Fransk

I receptet för Crème Brûlée – Klassisk Fransk behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 2.91
    33 röster
    3 tim 40 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 160 g äggula
    • 10 g vaniljsocker
    • 90 g strösocker
    • 2 g salt
    • 600 g grädde, 40%
    • 1 st vaniljstång
    • portionsformar
    • socker till karamell
    • brûlée-brännare

    Gör så här

    1. Rör ihop äggulor, vaniljsocker, strösocker och salt.
    2. Häll grädde i en kastrull och lägg i den delade och urskrapade vaniljstången. Hetta upp den till 70 grader och vispa ner grädden i äggsmeten i en tunn stråle.
    3. Låt smeten vila i ca 30 minuter. Sila den sedan genom en finmaskig sil.
    4. Häll ca 100 - 150 g smet i portionsformar och sätt dem i en ugnsfast form med vattenbad. Baka ca 60 minuter i 80 grader tills de har stelnat.
    5. Lyft upp burkarna och kyl dem.
    6. När det är dags att servera så strö på socker och bränn med svets.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Äppeltarte med honung

    Recept

    Chokladfondant ”Snickers” med Rostade Jordnötter & Dulce d...

    Recept

    Bär- och chokladmuffins

    Recept

    Lemoncurd med maränger, yoghurt och granatäpple

    Recept

    Gräddig citronkaka med rårörda bär

    Recept

    Hallon- och citrondessert

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera