Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad
Facebook Twitter

Dessert

Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad

I receptet för Ciruspannacotta med karamelliserad vit cholklad behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 3.72
    29 röster
    30 min + 2 tim i kyl
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 2 dl kondenserad mjölk
    • 2,5 dl vispgrädde
    • 2 st gelantinblad
    • 1 msk citron, pressad
    • 4 st portionsglasskålar
    • hallon
    • 100 g vit choklad

    Gör så här

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Värm upp kondenserad mjölk och grädde (skall ej koka, ca 70 grader blir bra),
    3. Rör i gelatinbladen och låt det kallna till rumstemperatur.
    4. Rör försiktigt i den pressade citronen och slå upp smeten i serveringsskålarna.
    5. Låt skålarna stå i kyl minst 2 timmar, gärna över natten.

    Karamelliserad vit choklad

    1. Lägg chokladen på ett smörpapper.
    2. Baka den i ugn, 5 minuter på 150 grader.
    3. Rör om i chokladen så att den blir klumpig och baka ytterligare 5 minuter.
    4. Ta ut ur ugnen och låt den svalna.

    Toppa pannacottorna med choklad och hallon.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Bär- och chokladmuffins

    Recept

    Crème Brûlée – Klassisk Fransk

    Recept

    Hallon- och citrondessert

    Recept

    Ananas med rom & kokos

    Recept

    Chokladfondant ”Snickers” med Rostade Jordnötter & Dulce d...

    Recept

    Julig äppelpaj

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera