Chokladtryffel med kardemumma och kanel
Facebook Twitter

Dessert

Chokladtryffel med kardemumma och kanel

I receptet för Chokladtryffel med kardemumma behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 1.96
    24 röster
    5 tim
    Antal portioner: 20

    Ingredienser

    • 250 g choklad, mörk 70%
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st vaniljstång
    • 1.5 msk farinsocker
    • 2 tsk kanel, mald
    • 1 tsk kardemumma, finmald
    • 1 msk smör
    • 20 st sötmandlar
    • kakaopulver till "coating".

    Gör så här

    1. Hacka chokladen fint i en matberedare/mixer.
    2. Koka upp grädden tillsammans med vanilj, kanel, kardemumma och farin.
    3. Slå den heta grädden över chokladen och mixa allt tills det blir en slät smet.
    4. Lägg i smöret och mixa ytterligare några sekunder.
    5. Sila smeten i en låda med lock och ställ den i kylen minst 4 timmar.
    6. Ta ut chokladen och forma bollar, tryck in en mandel i mitten och rulla sedan kulorna i kakaopulver.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad

    Recept

    Päron- och plommonchutney

    Recept

    Hallonsufflé

    Recept

    Lemoncurd med maränger, yoghurt och granatäpple

    Recept

    Macarons

    Recept

    Chokladmousse med passionsfrukt och mandelskorpa

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera