Chokladfondant ”Snickers” med Rostade Jordnötter & Dulce de Leche
Facebook Twitter

Dessert

Chokladfondant ”Snickers” med Rostade Jordnötter & Dulce de Leche

I receptet för Chokladfondat behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 3.33
    3 röster
    4 tim 50 min
    Antal portioner: 4

    Ingredienser

    • 1 burk mjölk, kondenserad (karamelliserad)
    • 125 g choklad, mörk 70%
    • 140 g smör
    • 2 st ägg
    • 2 st äggulor
    • 75 g strösocker
    • 25 g vetemjöl
    • 20 g kakao
    • jordnötter, rostade
    • vanilglass

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 175°C.
    2. Sjud den kondenserade mjölken i fyra timmar vatten, utan att öppna burken. Låt burken kylas ner i rumstemperatur före den öppnas och eventuellt blandas med mer mjölk till en såskonsistens.
    3. Smält chokladen i vattenbad, tillsätt smöret. Blanda till en homogen massa.
    4. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Vänd försiktigt ner äggvispet i chokladblandningen.
    5. Sikta ner kakao och mjöl i blandningen.
    6. Fyll smeten i smörade och kakao täckta formar. Baka av fondanten i ungen under cirka 8 minuter beroende på form. Eller tills den har en flytande mitt.

     

    Servera chokladfondanten med rostade jordnötter, vaniljglass och dulce de leche.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Grillad Peach Melba

    Recept

    Hallon- och citrondessert

    Recept

    Hallonsufflé

    Recept

    Chokladtryffel med kardemumma och kanel

    Recept

    Lemoncurd med maränger, yoghurt och granatäpple

    Recept

    Marängöverbakad fruktsallad med lime

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera