Bär- och chokladmuffins
Facebook Twitter

Dessert

Bär- och chokladmuffins

I receptet för Bär- och chokladmuffins behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Satsen räcker till 8 stora eller 12 små muffins. Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning. Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg: 4.00
    4 röster
    30 min
    Antal portioner: 8

    Ingredienser

    • 1 st ägg
    • 2.25 dl yoghurt
    • 4 msk smör, smält
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 4.5 dl vetemjöl, special
    • 2.25 dl farinsocker
    • 0.75 dl strösocker
    • 100 g choklad, vit
    • 175 g bär, torkade - t ex blåbär, mullbär, tranbär och russin
    • 1 msk bakpulver
    • Glasyr
    • 2 msk florsocker
    • 1 tsk citron, saften av

    Gör så här

    1. Rör samman ägg, yoghurt, smör och grädde.
    2. Blanda mjöl, farin, socker, choklad, bär och bakpulver ordentligt.
    3. Vispa i äggblandningen och skeda upp smeten i muffinsformar.
    4. Baka i ugn i 15-25 minuter i 175 grader (15 minuter för små, 25 minuter för stora).
    5. Rörflorsocker och citron till en slät glasyr.
    6. Ringla glasyren över kakorna och servera dem ljumna.

    Ingående produkter

    comments powered by Disqus

    Recept

    Chokladfondant ”Snickers” med Rostade Jordnötter & Dulce d...

    Recept

    Äppeltarte med honung

    Recept

    Julig äppelpaj

    Recept

    Chokladfudgetårta med hallon och lättvispad grädde

    Recept

    Hallon- och citrondessert

    Recept

    Hallonsufflé

    Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

    Acceptera